11-5-2017: Info/filmavond CODE ROOD

Op donderdag 11 mei zal CODE ROOD een infoavond geven in anarchistische boekenwinkel Opstand over het klimaatkamp eind juni in de Amsterdamse havens. De avond begint om 19:00.

Klimaatverandering is een gevaar voor al het leven op onze planeet en niet meer alleen een probleem voor de toekomst. Als wij klimaatverandering tegen willen houden moeten wij zo snel mogelijk stoppen met het gebruik van olie, kolen en gas. Omdat de situatie onderhand zo dringend en bedreigend is, zien wij van Code Rood het als noodzakelijk en gerechtvaardigd om over te gaan van grootschalig publiek protest naar grootschalige burgerlijke ongehoorzaamheid.

Alleen wanneer wij de handen ineenslaan, alleen wanneer wij een stap verder durven gaan, kan de macht van de fossiele brandstoffenindustrie doorbroken worden en een fossielvrije samenleving bereikt worden. Daarom zullen wij van Code Rood samen met andere bezorgde burgers op 24 juni burgerlijk ongehoorzaam zijn in de haven van Amsterdam – Europa’s grootste benzinehaven en één-na-grootste kolenhaven – om samen te eisen dat Amsterdam haar poorten sluit voor de grote vervuilers en voorop gaat lopen in de transitie naar een duurzame samenleving.

Maar wat houdt burgerlijk ongehoorzaamheid tijdens een klimaatactie eigenlijk in? Wat zijn de reden om deze ‘radicale’ stap te nemen? Wij kijken naar ervaringen uit het verleden en tonen de documentaire Disobedience, een film over burgerlijke ongehoorzaamheid in het kader van klimaatacties op een wereldwijde schaal. We zullen daarna een korte presentatie geven over de Code Rood actie en er zal een Q&A zijn.

Meer informatie: http://code-rood.org/