9-5-2017 Filmavond: TROUBLE #2 ‘Bash the Fash’

Op dinsdag 9 Mei zal Boekenwinkel Opstand de tweede episode van de maandelijkse show Trouble vertonen. Trouble is een maandelijkse serie van subMedia.tv die een verdiepte anarchistische analyse geeft van de dynamiek en de krachten die vandaag sociale bewegingen vorm geven. De vertoning vindt plaats in de boekenwinkel in de Samenscholing, Beatrijsstraat 12 om 19:00u. Elke maand zal de nieuwe Trouble episode in Opstand vertoond worden.

Vertoning: Trouble #2 – Bash The Fash

Reactionaire rechtse politiek is in het westen in opmars en situaties ontwikkelen zich gevaarlijk snel. Na Trump’s aantreden als president van de verenigde staten groeit er snel een beweging die is samengesteld door een giftige vermenging van wit nationalisme, islamofobie, transfobie, gewelddadige misogynie en anti-migranten hysterie. In tegenstelling daarvan is er een vernieuwde interesse in antifascistische organisatie. De lijnen worden getrokken en straatgevechten escaleren.

Deze maand interviewt het anarchistisch media collectief subMedia individuen uit de V.S., Canada en het Verenigd Koninkrijk om zo beter te begrijpen met we nou precies te maken hebben, welke stappen we kunnen nemen om zo een effectieve strategie als weerwoord te bouwen en hoe dit allemaal past tussen onze inspanningen om een revolutionaire beweging te bouwen tegen het kapitalisme en de staat.

Tijd: 19:00
Datum: 9 mei 2017