Internationale Vrouwendag – Herdenking Angel

Vandaag is international women’s day.

*********************************************
We herdenken Angel, een vrouw die recent is overleden. Zij is slachtoffer van het transfobe an racistische asielbeleid van de IND.
Rest in power. Rest in peace.
We herdenken Xingshun Zhou Angel, vermoord door de IND op 26.02.2021, AZC Echt

We herdenken Xingshun Zhou Angel, vermoord door de IND op 26.02.2021, AZC Echt.

Solidariteit ook aan diegene die door ethnisch profileren en de toeslagenaffaire kwetst werden. We bedanken diegene die hun verhalen hebben gedeeld deze zaterdag in Rotterdam (bij de Manifestatie op grotekerkplein van https://www.facebook.com/8maartcomiterotterdam). Vrouwen, moeders, mensen.
Het tweede beeld is een indruk daarvan. Je ziet een podium met sprekers, en mensen die op afstand staan. De zon schijnt.
Er was o.a. een ontroerende en krachtige speech door Maria Sanchez en Batya Brown over de toeslagenaffaire gedaan, op de Rotterdamse Vrouwenmanifestatie 2021. hier de link: https://www.facebook.com/8maartcomiterotterdam/videos/253248949612184
Kom vandaag naar de demo in Amsterdam, 3pm Museumsplein, mocht je het privilege hebben om te gaan. We zullen niet alleen vandaag of dit weekend in verzet gaan, maar zijn altijd voor een gelijkwaardige wereld aan het strijden. “The Revolution starts at home”.
Van veel kanten horen we ook dat international women’s day voor¬† “vrouwen+mensen met baarmoeder” zou zijn, of ” vrouwen* ”¬† wat wel de ervaringen trans vrouwen en niet-binaire personen in een hoekje plaatst en niet waardeerd en een ‘hint of transphobia’ geeft. Daarover moeten we het ook hebben.
Het belangrijk is hier een duidelijk standpunt te hebben. Praktisch bedoelt dat ook, de gender van iemens niet te bepalen aan hoe mens eruitziet of wat er tussen de benen zit.
Emotional labour en reproductive care overnemen, maar dus ook als je eigen taak ook zien+herkennen (hi male allies). Consens oefenen in alle situaties. Duidelijk zijn in je communicatie. Het over moeilijke onderwerpen hebben. Hoe we gesocialiseerd zijn, in welk systeem we opgegroeid zijn, hoe dit alles elkaar beinvloed,… enzofort.
Er zijn tientallen aan boeken en zines een handleidingen maar ook geschiedenis over verzet en het manier hoe gelijkwaardigheid zou kunnen worden bereikt. Zij bieden een beginpunt, verdiepte informatie. Als boekenwinkel, ontmoetingsplek, binnenkort ook bieb, willen we je uitnodigen om te beginnen te praten, te lezen, zich educatief bezig te houden, in actie te komen.
En ook: Self-reflection te plegen en vooral beginnen en verder gaan met het ontmantelen van het patriarchaat en structureel en institutioneel seksime, homofobie, transfobie – binnen ons vriend*innengroep, binnen onze circles of affinity, op ons werkplek,..
Kom in opstand!
(en ook graag naar de Opstand ???? Mocht je deze donderdag willen langskomen, stuur dan maar een berichtje (vanwege het aantal personen/covid19)).
[beeld 1: een banner in roze, met witte letters: we herdenken Xingshun Zhou, ‘Angel’, vermoord door de IND pp 26-2-2021, AZC Echt.’ links daarvan is een transfeministisch logo met een vuist in het midden. Het logo is on licht roze met lichtblauw highlights]
#sayhername #angel #xingshunzhou I #patriarchaat #internationalwomensday #anarchafeminism #seksime #queer #trans #nonbinary #denhaag #queerdenhaag #anarchisme