Boekenwinkel Opstand: Maandagenda Juni 2017

Hieronder vind je het maandagenda van de maand juni 2017 met alle activiteiten die plaatsvinden in de anarchistische boekenwinkel Opstand in Den Haag.

Dinsdag 6 juni: Infoavond over de acties tegen de G20 in Hamburg
Op 7 en 8 juli wordt de G20-topconferentie gehouden in hartje Hamburg. Dat is tenminste het plan. Het conferentie-oord ligt midden tussen een paar stadswijken met een lange geschiedenis van opstandigheid en tientallen organisaties roepen op om tegen de G20 te protesteren en de toegang tot de vergadering te blokkeren. Er zullen talloze demonstraties en acties zijn, een tegentop en een poging om de haven van Hamburg tijdens de top lam te leggen. Activisten uit Duitsland informatie geven over acties die op stapel staan tegen de G20.

Meer informatie: hier
Tijd: 19:00

Donderdag 8 juni: Trouble #3 Refugees Welcome
Op donderdag 8 juni zal Boekenwinkel Opstand de derde episode van de maandelijkse show Trouble vertonen. Trouble is een maandelijkse serie van subMedia.tv die een verdiepte anarchistische analyse geeft van de dynamiek en de krachten die vandaag sociale bewegingen vorm geven. De vertoning vindt plaats in de boekenwinkel in de Samenscholing, Beatrijsstraat 12 om 19:00u. Elke maand zal de nieuwe Trouble episode in Opstand vertoond worden. Ditmaal met het thema: Refugees Welcome. Creating solidarity Across Borders.

Meer informatie: volgt op onze website.
Tijd: 19:00

Donderdag 15 juni: Schrijfavond voor antifascistische gevangene Joel
Op donderdag 15 juni 2017 organiseert AFA Den Haag een schrijfavond voor Joel, een antifascist uit Zweden die momenteel een straf uitzit van 5,5 jaar. Joel verdedigde op 15 december 2013 een anti-racistische demonstratie in Stockholm tegen een aanval van 30 gewapende neonazi’s. De schrijfavond wordt gehouden in de anarchistische boekenwinkel Opstand in Den Haag.

Meer informatie: hier
Tijd: 19:00

Donderdag 29 juni: Discussieavond, militarisering van de politie en de toenemende controlestaat
Op donderdag 29 juni 2017 zal er een discussieavond plaatsvinden in de anarchistische boekenwinkel Opstand over de militarisering van de politie en de toenemende controlestaat. De documentaire ‘Do Not Resist’ zal worden vertoond die deze ontwikkelingen in America laat zien. Daarna zullen we bespreken hoe de situatie in Nederland er voor staat. Hoe ver staan de ontwikkelingen in Nederland en hoe kunnen we hier mee omgaan en hoe kunnen we deze controlestaat aanvallen?

Meer informatie:
hier
Tijd: 19:00