Maandagenda Februari 2019

De maandagenda voor Februari 2019 is er!

Donderdag 14 Februari

Filmavond: “Je lutte donc je suis” (2015)

Een film over social strijden in Griekenland en Spanje. Filmmaker Yannis Youlountos trekt door Griekenland en Spanje met zijn camera om de vele ervaringen van mensen vast te leggen die strijden tegen het kapitalisme na de crisis van 2008.

De film toont een verhaal van verzet en vastberadenheid. “De strijd” die mensen voeren wordt onscheidbaar van hun bestaan, en vormt de essentie daarvan.

Begin: 19.00 – Anarchistische Boekenwinkel Opstand, Beatrijsstraat 12, Den Haag

Donderdag 28 Februari

Infoavond/Boekpresentatie: “De staat der Nederlanden tegen Joke Kaviaar”

Op 28 februari vindt in De Opstand een informatieavond plaats over “de zaak Joke K.” Het betreft hier tevens de presentatie van een boekje dat de Steungroep 13 September over deze zaak uitbrengt.

De “zaak Joke K.” betreft de strafzaak die de Staat der Neeederlanden tegen publiciste en activiste Joke Kaviaar al in 2011 heeft aangespannen wegens door haar gepubliceerde artikelen waarin zij stelling nam tegen de onderdrukking en vervolging van vluchtelingen. Die leidde tot veroordeling en via hoger beroep uiteindelijk tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden. Die is wegens een andere actie tegen de gezinsgevangenis in Kamp Zeist onvoorwaardelijk geworden en wegens die actie kwamen er nog twee weken bovenop.
(Tenuitvoerlegging is nu inmiddels zeer nabij of al gaande)

Het boekje dat de Steungroep – in 2011 al gevormd om solidariteit te organiseren tegen deze repressieve aanval op Joke Kaviaar, op ons allemaal – nu uitbrengt, bevat de teksten waar Joke Kaviaar voor veroordeeld is, haar verklaringen tijdens betreffende rechtszittingen, een aantal door anderen naar aanleiding van deze zaak geschreven stukken en steunbetuigingen, Dat wordt voorafgegaan door een overzicht van de gang van zaken. De uitgave is bedoeld om aandacht voor de zaak te vragen, informatie erover te verstrekken maar ook als fundraiser.

Op de informatieavond zullen mensen van de Steungroep het boekje presenteren, vertellen over de zaak , de noodzaak van solidariteit bepleiten en aangeven hoe we die solidariteit vorm kunnen geven.

Begin: 19.00 – Anarchistische Boekenwinkel Opstand, Beatrijsstraat 12, Den Haag

Ook iets organiseren in Boekenwinkel Opstand?

Neem contact op met boekenwinkelopstand(at)riseup.net