Boekenwinkel Opstand: Maandagenda december 2017

Hieronder vind je de maandagenda van de maand december 2017 met alle activiteiten die plaatsvinden in de anarchistische boekenwinkel Opstand in Den Haag. November waren we de dinsdagen dicht maar december zijn we gewoon weer elke, dinsdag, donderdag en vrijdag open.

7 december 2017: Stencils maken
Vind je de stad ook te schoon aan aangeharkt? Jij kan wat er aan doen! Kom stencils maken. Van 16:00 tot 21:00 liggen materialen klaar om stencils te snijden. Ontwerp, snij uit en spuit!

Tijd: 16:00 tot 21:00

14 december 2017: Trouble #8: ‘Hack the System. The internet as battlefield’.
Op donderdag 14 december zal Boekenwinkel Opstand de achtste episode van de maandelijkse show Trouble vertonen. Trouble is een maandelijkse serie van subMedia.tv die een verdiepte anarchistische analyse geeft van de dynamiek en de krachten die vandaag sociale bewegingen vorm geven. De vertoning vindt plaats in de boekenwinkel in de Samenscholing, Beatrijsstraat 12 om 19:00u. Elke maand zal de nieuwe Trouble episode in Opstand vertoond worden. Ditmaal met het thema: ‘Hack the System. The internet as battlefield’.

Tijd: 19:00

28 december 2017: Gevangenenschrijfvavond ‘Salvatore & Pierloreto’
Salvatore en Pierloreto zijn twee anarchisten uit Italië die momenteel vastzitten voor twee verschillende aanklachten. Salvatore bevindt zich in de gevangenis wegens verdenking van het plegen van een bomaanslag bij een fascistische boekenwinkel, de politie vermeent “DNA bewijs” te hebben. Pierloretto werd van meerdere feiten beschuldigd die inmiddels zijn geseponeerd maar zit nog steeds vast vanwege een aanklacht van “lidmaatschap van een criminele organisatie” die nog steeds loopt. Die laatste aanklacht is het resultaat van “Operatie Paniek” (Operazione Panico) die eind januari door de politie werd gestart.

“Operatie Paniek” resulteerde in verschillende repressieve maatregelen; meldplichten en huisarresten voor kameraden, aanhoudingen en huisdoorzoekingen, politie provocaties en de uitruiming van Villa Panico (een 10 jaar lang gekraakt pand in Firenze).

Op donderdag 28 december organiseert boekenwinkel Opstand een schrijfavond voor de twee gevangen kameraden. Kom voor meer informatie en om ook een brief te schrijven!

Tijd: 19:00

Anarchistische boekenwinkel Opstand
Adres: Beatrijsstraat 12, 2531XE, Den Haag

Openingstijden:
Dinsdag: 15:00 tot 19:00
Donderdag: 15:00 tot 21:00
Vrijdag: 15:00 tot 19:00