In 2013 woedde er een landelijk opstand op Turks grondgebied tegen de toenmalige premier (nu president) Erdogan. Wat uiteindelijk uitmondde in een protest tegen het neoliberale en autoritaire beleid van Erdogan begon als een kleine en lokale actie in het centrum van Istanbul.
Een groep mensen probeerde het Gezi Park te redden van sloop. De overheid wou daar de bomen kappen en het park slopen voor de bouw van een winkelcentrum. Dit protest tegen gentrificatie was de vlam in de pan, in de komende weken zouden de sociale spanningen in Turkije ontploffen. Tijdens de bezetting van Gezi Park en Taksim Plein (waarschijnlijk de grootste in de geschiedenis) experimenteerden mensen met zelforganisatie zonder duidelijke politieke stempel. Nationalisten, Koerdische groepen, LHBT-activisten, vakbonden, anarchisten en communisten bevonden zich zij aan zij in het verzet tegen Erdogan.
De drie korte films vertellen het verhaal van Gezi Park door middel van interviews met mensen die er zelf bij betrokken waren, vanuit verschillende achtergronden en politieke groepen. Ze praten over de bezetting zelf, de strijd op straat en de politieke en sociale tegenstrijdigheden die ze ervaren hebben.
ETEN: 19.00, film vertoning daarna met engelse ondertiteling.
LOCATIE: Anarchistische Boekenwinkel Opstand, Beatrijsstraat 12, Den Haag.